De Levensboom

Gepubliceerd op 5 november 2021 om 14:00

Geïnspireerd door de vorm en de betekenis van deze boom ben ik begonnen om mijn eigen “levensbomen” te maken, voor mij staan ze symbool voor groei, vruchtbaarheid, onsterfelijkheid en genezing. 


De eerste keer dat ik zo'n boom zag was bij mijn oma. Zij had boven haar voordeur een zogenaamde “levensboom” in het raam.
Ik was als kind al erg geïnteresseerd in deze boom.
Toen mijn oma overleed en het huis verkocht werd bleef de boom bij het huis,
dat vond ik erg jammer.

Gelukkig heeft mijn moeder toen het huis verbouwd werd de boom gered.

Nu hangt de boom bij mij thuis.

Symboliek van de boom

Net als de boom heb je als mens ook te maken met de verschillende seizoenen. 

In het voorjaar komen de knoppen uit, er is groei in de zomer, vruchten en zaden worden verspreid in de herfst en in de winter is er rust.

Daarna begint alles opnieuw, elk jaar weer...
De levensboom is het perfecte symbool van het doorstaan van elke uitdaging want met elke storm groeien de wortels van de boom dieper.

Ook symboliseert ze het begin van het leven en de onbevangenheid van de jeugd.
De levensboom staat voor een frisse start in het leven, positieve energie en een stabiele toekomst. 

Door deze symboliek is het een mooi kraam- of een trouw cadeau maar natuurlijk ook voor jezelf want het is een sieraad aan je wand of voor je raam. 

Het maakproces

Na het zorgvuldig uitzoeken van de materialen begin ik aan de levensboom te werken, elke boom is weer uniek. Ik werk uren en soms zelfs dagen aan één boom. Het is voor mij een soort van meditatieve bezigheid. Ik wordt er rustig van en fantaseer over de muur of het raam waar zij voor komt te hangen.

Als ze eindelijk klaar is hang ik haar in mijn eigen kamer om er een poosje van te genieten. Daarna is ze klaar om de wereld in te gaan om anderen gelukkig maken.

Er zijn zoveel mogelijkheden qua kleur, garen, kralen en grootte dat ik soms ook bomen op maat maak. Als je specifieke wensen hebt dan kun je altijd contact opnemen, ik maak graag een unieke levensboom voor jou.

Liefs Geja 

Reactie plaatsen

Reacties

Thea
3 jaar geleden

Het symbolische van de levensboom is erg mooi. Het verhaal, Het maken en ondertussen het genieten hiervan, zegt wie Geja is en hoe ze in het leven staat.
Heel mooi. Ik wens je nog vele uren plezier in het maken van jouw "werk". Liefs, Thea

Antje van Dijk-Jansma
3 jaar geleden

Mooi geschreven, ze zien er altijd prachtig uit!!